Doorstart ijsbaanvereniging Bolsward

Bolsward De IJsbaanvereniging Bolsward maakt dit jaar een nieuwe start. Na het aftreden van het bestuur tijdens de laatste ledenvergadering eind 2010 werd een interim bestuur benoemd. Volgens Anton van der Weide, voorzitter ad interim, heeft het vorige bestuur met de nieuwe ijsbaan op het Sportbolwerk een stevige basis gelegd voor jaren schaatsplezier. ,Door de nieuwe ijsbaan kan er nu veel eerder geschaatst worden. Het is een accommodatie om warm van te worden’. Volgens Van der Weide is de kwestie met het hek en de vijver zijn nog niet volledig en duurzaam opgelost, maar toch verwacht Van der Weide hier niet veel grote problemen meer. ,De gemeente heeft zich al van haar beste kant laten zien’.

Het nieuwe bestuur, onder leiding van Anton van der Weide, heeft ambities. ,Een stad als Bolsward heeft een mooie ijsbaan nodig met veel activiteiten voor jong en oud. We zijn tenslotte één van de Friese Elf Steden. De gemeente, en anderen hebben een prachtig sportpark aangelegd met een moderne ijsbaan en bijbehorende accommodaties. Daar moeten we dan ook maar het maximale uit halen. We willen iedereen er bij betrekken.’

Bij Rijwielhandel Kroon in Bolsward zal daarom, zoals altijd, de vlag weer uithangen als de IJsbaan open is. De nieuwe veegmachine is inmiddels binnen. Er is een groot aantal adviseurs betrokken bij de ijsbaan. En er staat een grote ledenwerfcampagne op stapel. Tot slot krijgt de IJsbaanvereniging een website . ,We verwachten er veel van’, aldus Van der Weide. In maart 2011 wordt er een ledenvergadering uitgeschreven waarin definitief een nieuw bestuur wordt gekozen.

Bron: Bolswards Nieuwsblad

Geef een reactie